De parcoursen
van Klimbos Overijssel

Klimbos Overijssel heeft vier uitdagende parcoursen welke garant staan voor veel klimplezier! Voor zowel de beginnende als ervaren klimmer.

Vanaf 130 cm kan er bij ons geklommen worden.
Je entree ticket is geldig voor 2 uren klimmen, dus je kiest niet voor een bepaald parcours.

Mocht je je tickets online willen boeken dan kan dat hier: Klimbos Tickets.

PARCOURS 1
Het Otterspoor


Het Otterspoor is het laagste klimparcours van Klimbos Paasloo. In dit parcours kan je goed wennen aan de hoogte en de verschillende hindernissen en is dus bovendien uitermate geschikt voor de beginnende klimmer.

4 tot en met 6 meter hoogte

129 meter lengte

13 Hindernissen

MoeilijkheIdsgraad Groen

PARCOURS 2
Expeditie Weerribben


Bij Expeditie Weerribben ga je echt op avontuur! Via de 14 verschillende hindernissen ga je de uitdaging aan om aan de andere kant te komen.
Bij deze expeditie ga je de strijd aan met o.a. swingende balken, boomstammen en de duckstep. Dit parcours heeft maar liefst 3 ziplines tussen de klimhindernissen! Kortom genoeg uitdaging en bovendien ook goed te doen voor de beginnende klimmer.

4,5 tot en met 6,5 meter hoogte

183 meter lang

14 Hindernissen

MoeilijkheIdsgraad Groen
52.81541825753198, 6.001770538866173

KLIMBOS
OVERIJSSEL

PARCOURS 3
Klauterpad


Het Klauterpad is een route waarbij je over, op of langs 12 verschillende hindernissen klautert. Rollende Ton, Papegaaien stokken of een klimwand… Dit is nog maar een kleine greep uit de uitdagingen die het Klauterpad je biedt. Dit parcours is bovendien een niveau zwaarder dan parcours 1 en 2.

5 tot en met 7 meter hoogte

157 meter lang

12 Hindernissen

MoeilijkheIdsgraad Blauw

PARCOURS 4
Roerdomp Vlucht


De Roerdomp Vlucht is de laatste klimroute en bovendien de moeilijkste. Deze 12 hindernis tellende route zorgt voor de ultieme adrenaline kick. Via o.a. de Monkey Bars en de balans touwen kom je bij de langste zipline. Met deze zipline van maar liefst 131 meter vlieg je vervolgens door het klimbos terug naar het begin. Durf jij het avontuur aan?

4 tot en met 9 meter hoogte

228 meter lang

12 Hindernissen

MoeilijkheIdsgraad Zwart

Speelplek
voor de kleinste avonturiers


Voor kinderen die nog niet groot genoeg zijn om te klimmen hebben we enkele klimtoestellen en een kabelbaantje neergezet. Dit is gratis en hoeft niet geboekt te worden. Het is geen kinderklimbos, kinderen hoeven daarom ook geen gordel en helm.

Leuk om te oefenen voor later

22,5 meter lang

9 Hindernissen

HOE ZIET HET KLIMMEN IN HET KLIMBOS ERUIT?

ParcoursenParcoursen

Bekijk hier het promotiefilmpje
van ons klimbos.