Jonge Mantelzorgers

Eén van onze partnerships: Jonge Mantelzorgers Steenwijkerland (van Sociaal Werk De Kop). Een uitje voor de kinderen die het nodig hebben.

Klimbos Overijssel is vanaf 2022 uitjes partner van Sociaal Werk De Kop voor de Jonge Mantelzorgers.

In de partnership die we hebben gesloten stellen wij een aantal keer per jaar een uitje voor de kinderen kostenloos beschikbaar. 

 

Jonge MantelzorgersBen je tussen de 5 en 18 jaar? Zorg je voor - of heb je zorgen om - een langdurig ziek of gehandicapt familielid? Dan ben jij een jonge mantelzorger. Misschien heeft iemand uit jouw gezin kanker, MS, reuma, een ernstige spierziekte, psychiatrische klachten of een verslaving. Misschien heb je een broer of zus met ADHD, autisme of iets dat hier op lijkt. Het kan zijn dat je hierdoor meer zorg op je neemt dan jouw leeftijdsgenoten. Vaak gaat de meeste aandacht in het gezin uit naar degene die ziek is. Ongeveer één op de vijf jongeren is mantelzorger. Je staat dus niet alleen!

Uitjes partner

Om deze kinderen een steuntje in de rug te geven, bieden wij onze uitjes ter beschikking voor onze partner Sociaal Werk De Kop.
Het aanbod varieert van klimmen tot teamspellen en alles wat hier tussen valt. Op deze manier proberen wij lokaal betrokken te zijn en ons steentje bij te dragen.