Justdiggit

Klimbos Overijssel en Justdiggit hebben een nieuw partnership getekend! Een donatie doen is eenvoudig te doen bij het boeken van het uitje!

Er zijn talloze goede doelen waar een samenwerking mee opgezet kon worden maar gezien de aard van onze onderneming vonden wij Justdiggit het beste bij ons passen.

 

Justdiggit


Prijs: € 1,50

Vanaf dit moment is het mogelijk om tijdens het boeken ook een kleine donatie te doen voor JustDiggit. Voor gasten die betalen aan de kassa is er ook de mogelijkheid om te doneren. Tevens zal er tijdens het seizoen leuke events zijn waarvan de opbrengsten naar JustDiggit zullen gaan! Cooling down the planet, JustDiggit!


Door jouw donatie aan JustDiggit help je mee aan het vergroenen van de aarde.
Wil je meer weten over JustDiggit? Check dan deze link: www.justdiggit.org

Aan het eind van het jaar maken we op onze website bekend hoeveel er gedoneerd is.

37% VAN HET KLIMAATPROBLEEM KAN WORDEN OPGELOST MET NATURE-BASED SOLUTIONS

Gebaseerd op onderzoek van The Nature Conservancy

VERGROENEN OM DE AARDE AF TE KOELEN, Op lokaal niveau. Op een enorme schaal.

Bij de projecten van Justdiggit werken ze nauw samen met lokale partners en communities om uitgedroogd land te herstellen. Hierbij maken ze gebruik van erkende vergroeningstechnieken als regenwateropvang (door bunds te graven), het terugbrengen van bomen (Kisiki Hai / FMNR) en het ontwikkelen van graszaadbanken. Alle projecten worden lokaal beheerd en uitgevoerd.

De uitdaging: Klimaatverandering

De aarde warmt steeds sneller op.

Het is tijd om haar weer af te koelen! Samen moeten we de komende 10 jaar onomkeerbare schade aan onze planeet voorkomen en zorgen dat de wereldwijde temperatuurstijging onder de 2°C blijft.

De Plek: Afrika

In Afrika verdwijnt elk jaar 3,9 miljoen hectare aan bossen en is 65% van het land in meer of mindere mate gedegradeerd.

Dit veroorzaakt toenemende water- en voedselschaarste, armoede en verlies van biodiversiteit. Maar, er is hoop! Wereldwijd is er 2 miljard hectare herstelbaar land. Afrika is het continent met het grootste herstelpotentieel op onze planeet. Door Afrikaans land te herstellen, beschermen we sommige van de meest kostbare ecosystemen ter wereld en brengen we biodiversiteit terug.

De Oplossing: De natuur!

Gelukkig kunnen we dit omdraaien!

Het gebruik van nature-based solutions om vegetatie te herstellen is dé manier om de wereldwijd stijgende temperaturen terug te dringen. Planten en bomen zijn de airconditioning van onze planeet: ze halen CO2 uit de lucht en koelen de omgeving af. Het vergroenen en herstellen van gedegradeerd land heeft daarnaast ook een positieve impact op water- en voedselzekerheid en biodiversiteit, en verbetert de levens van mens en dier. We moeten de natuur terugbrengen en de balans van de planeet herstellen. Daarom zijn wij partners van het VN Environmental Program (UNEP), dat 2021-2030 heeft uitgeroepen tot de Decade on Ecosystem Restoration. Samen kunnen we ervoor zorgen dat Afrikaans land weer groen en koel wordt voor 2030!