De boeking is geslaagd!

We hebben uw boeking in goede orde ontvangen, de bevestiging is onderweg. Heel soms komt deze in de ongewenste mailbox binnen.

Nu de boeking voor het klimmen gelukt is, kan de voorpret beginnen! Hiernaast hebben we een filmpje om een indruk te krijgen van ons klimbos.

Voordat je begint aan je avontuur in de bomen hebben we hieronder nog een paar tips zodat je goed voorbereid aankomt! Hieronder zijn de tips te vinden, mis je er eentje?! Meldt het ons en wij voegen deze gelijk toe aan het lijstje!

Parkeren 


Ons klimbos ligt tussen 2 campings in, dus zodra je één van de campings voorbij bent minder dan alvast de snelheid zodat je de afslag niet voorbij rijdt. Vervolgens rijdt je langs de slagboom en zal je aan de rechterkant de parkeerplaats vinden. Het parkeren is Gratis!

Vooral als je veel zin hebt in het klimavontuur, vergeet je soms de kleinste dingentjes... Check goed of de auto op slot zit.

Aangezien we midden in het bos zitten, hebben we helaas geen oplaadpunt voor elektrische auto's.

Sluitingstijden van het klimbos zijn variabel, wij sluiten wegens veiligheidsredenen dan ook de slagboom zodra het klimbos volledig is afgesloten. Houdt hier rekening mee als u na het klimmen bij de buren een hapje gaat eten. 

Aankomsttijd


Aangezien wij met vaste starttijden werken en beperkt zijn met het aantal klimsetjes is het belangrijk dan je op tijd aanwezig bent. Wij raden aan om minimaal 10 minuten voor de besproken starttijd aanwezig te zijn. Zo heb je ruim de tijd om eventjes naar het toilet te gaan of nog even de betaling te regelen mocht deze nog niet gedaan zijn.

Vlak voor jullie starttijd roept de instructeur jullie erbij en zal hij /zij met jullie de klimgordels aantrekken. 


Schoeisel


In het klimbos moet je dichte schoenen aan hebben, we krijgen vaak de vraag of sandalen, crocs en/of klompen hier ook onder vallen.. deze vallen er niet onder. Wandelschoenen, sportschoen en sneakers kunnen wel, deze bieden genoeg steun en stevigheid bij de verschillende hindernissen. Daarnaast weten we zeker dat als je over één van de ziplines gaat, je deze niet kan verliezen doordat je niet goed vast om je voet zitten.

Als het mogelijk is pak je een paar waar lekker veel profiel op zit. Zo heb je lekker veel grip, zelfs als het heeft geregend.


Weer

 


 Voordat je naar ons toe komt, check dan even het weerbericht! Nu klopt het weerbericht niet altijd en natuurlijk laat je je niet tegen houden als er een buitje valt. Waarom je het weerbericht wel checkt is om je kleding hierop aan te passen. Aangezien je het warm krijgt van klimmen, is ons advies om je niet te warm aan te kleden. Heb je dit wel gedaan of juist te koud en je doet een laagje aan/uit, laat dan altijd je gordel checken door een instructeur! De gordel moet wel goed zitten voordat je aan je volgende avontuur begint!

Mocht er een buitje voorspelt zijn, dan kijken we samen met u of we deze even afwachten of dat u snel begint. Aangezien je dicht onder het bladerendek klimt houdt de boom grotendeels de regen tegen. Een waterafstotende jas is natuurlijk ook een goede optie, net als droge kleding voor de zekerheid.

Wat wij niet aanraden zijn rokjes, jurken, hemdjes met spaghetti bandjes en hele korte broekjes. De gordel kan dan gaan schuren wat natuurlijk niet fijn is. Een "normale" korte broek is natuurlijk wel goed.


Arie Boomsma

Laat het weerbericht nooit je dag bepalen! 

Arie Boomsma Instagram

Hulp


Je bent lekker aan het klimmen en opeens weet je het niet meer of je hangt per ongeluk stil op de zipline... Wat dan? Onze instructeurs lopen rond in het klimbos en houden toezicht. Mocht je hulp nodig hebben dan hebben wij het code woord: "Rode Helm" hier reageren alle instructeurs op. Zodra je dit 1x luid roept dan krijg je altijd een reactie van de instructeur die onderweg is. 

Natuurlijk laten we jullie niet gelijk klimmen, vooraf krijgen jullie een veiligheidsinstructie. Nadat de instructeur deze heeft voorgedaan, is het de beurt aan jullie om te laten zien of het jullie ook allemaal lukt (en dat de instructie goed is overgekomen). Dit gebeurt laag bij de grond zodat de instructeur makkelijk kan helpen en tips kan geven mocht het even lastig zijn

Als je dan hoog in de bomen staat, kan het soms door de spanning eventjes niet lukken... Dan kan je naast de instructeurs ook degene met wie je klimt vragen om eventjes te helpen. Vaak lukt het dan ook en ben je snel weer op pad.

Bij ons zijn klimhandschoenen niet verplicht! Natuurlijk houden ze je handen warm wanneer het wat frisser wordt en bieden ze grip waar dat nodig is. Mocht je een paar klimhandschoenen willen, dan zijn deze te koop in onze webshop.